Ro-kodex for roning i Tolo Roklubs havkajakker

Følgende retningslinjer og forholdsregler skal følges i forbindelse med kajak roning i Tolo Roklubs havkajakker og ro farvand.

1  Kajak roeren med “Euro Paddle Pass 2;-3;-4” har det fulde ansvar for kajakken!

a. Se kort over Tolo Kajak farvand for; tilladt ro område for EPP 2-4.

Kajak roerens “Euro Paddle Pass 2;-3;-4” skal være registreret i Ro-kort. Alle ro ture skal registreres i Ro-kort, der må ikke roes i Ro-kort spærrede Kajakker!

3  På roturen er følgende udstyr obligatorisk: Redningsvest + Sprayskirt + Kort + Kompas + Pagajlinie + Bugserlinie!

Roture til Paralio Astros- og Nafplion havn, skal meddeles til havnemyndighederne mindst 24 timer i forvejen. (Antonis koordinerer)

5   Hav altid en tændt mobiltelefon med – på roturen.

(Antonis mobil nummer (+30 6972053736) skal være registreret på mobiltelefonen)

6  Check altid vejrmeldingen før roturen planlægges, hvis tvivl opstår – konsulter Antonis! Informer altid Antonis om turens mål og forventet hjemkomst tidspunkt. Informer altid Antonis om evt. ændringer på den aktuelle rotur.

7  Ved anløb af diverse strande og anløbspladser, skal kajakken løftes op på stranden (ikke slæbes gennem sand og sten)

8  Hvis farligt vejr opstår, skal der søges “nødhavn” i dette tilfælde skal kajakken tages på land!(Antonis informeres)

9  Kajakkens plads: når den ikke er i brug – er i Bådhallen eller Garagen! Pagajen + Redningsvest + andre løsdele – anbringes i Garagen eller i Rum nr. 6 på hotellet.

10  Efterendt ro uge(lørdag) skal kajakken – rengøres indvendig og udvendig, al begroning skal fjernes – så kajakken er sejlklar til næste roer.

11  Skader på kajakken eller andet materiel skal informeres til Tolo Roklub`s bestyrelse via, ro-kort, SMS, eller e-mail.

Al dette for at sikre den højeste grad af sikkerhed for den enkelte roer!!

Og for at beskytte kajakkerne og minimere vedligeholdelsesomkostningerne!!

Der vil ligge eksemplarer af Ro-Kodex ved computeren i Tolo!

God sikker tur på vandet!!

Bestyrelsen.

(2018Q1 udgave 0)