Roning i området omkring Tolo

”Lokalfarvandet” omkring Tolo  er præget af den lange badestrand og  strandpromenade fra Assini til Tolo  havn, samt de to øer Koronisi og  Romvi.

“Her er vist en tur rundt om øen “Romvi”

I stille vejr kan man lægge til ved den lille mole på Koronisi og  besøge kirken. Romvi er præget af klipper, men med strand i bugten (småsten). Man kan gå i land flere steder, og øen er velegnet til en mindre vandretur. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over Tolo. Man kan også  gå i land på den lille ø i Romvi bugten og  følge stien op  til toppen. Her er også en fantastisk udsigt.

Strædet mellem Romvi og  Tolo  kan være præget af strøm og  trafik af turistbåde og lokale fiskere, så her skal der passes på.

Kortet herunder viser en ca. 20 km  rundtur via Dhrepanoubugten til øen Plateia og  tilbage til Tolo. Da der er lange passager over åbent hav kræver turen stille og  stabilt vejr. Øen Plateia er kun beboet af fiskere, der på grund af særlige EU-regler, ikke har adgang til fastlandet. Der er fiskeopdræt på øens nordlige side, og  ingen landgangsmuligheder.