Roning i Epidavros

Placering

Hotel Apollon, Ancient Epidavros, 210 59 Argolida, Greece, www.apollon-epidavros.gr. Telefon +30 27530 41295. Booking via hjemmesiden her!

Placering af både og udstyr

Der er placeret 4 både i Epidavros, 3 til udlån og 1 i reserve. For øjeblikket er det slagelsebådene Bani, Ndr. Røse og Mark samt Agerbirk-båden Amfitrite, men de kan blive skiftet til andre både. Bådene kan ikke ligge på line som i Tolo, men skal sættes i og tages op for hver tur. Bådene og udstyret til bådene er placeret i en gammel campingvogn bag hotellet på en nedlagt basketball bane.

Søkort

Der findes 3 sæt laminerede søkort (serie på 3). Derudover er der muligvis et indrammet søkort inde i morgenmadsrestauranten. Søkort kan downloades som pdf her!

Både og overdækning

3 både ligger på nye bådvogne og 1 båd står på bukke. De er overdækket med kraftige lysegrå presenninger der er sat fast med elastikker. Der er udviklet et stativ som hviler på rælingen, og som er så højt, at presenningen ikke kommer i karambolage med svirvlerne. Placering er markeret med tusch. Årerne er en del af stativet og er låst fast med en kodelås (koden er 2-4-6). Stativet og presenningen skal sikre at der ikke kommer vand i bådene, og det skal beskytte mod solen. I løbet af en udlånsuge behøver presenningen ikke at være lagt på. Delene i stativet kan placeres på et par paller ved siden af campingvognen. Bundpropper hænger enten i en snor i båden eller er placeret i værktøjskassen til den pågældende båd. En pdf-fil med billeder kan downloades her.

På bagsiden af hotellet findes en vandslange, som kan bruges, når bådene skal skylles. Der er spande i campingvognen.

Udstyr

Materiellet (redningsveste, ankre, fendere, grisehaler, bådruller, værktøjskasse, 1-hjælpspose, øsekar og svampe mv) ligger i en gammel campingvogn ved siden af bådene. Nøglen ligger i Irenes (Hotel Manager) øverste skuffe i receptionen.

Sliske til vandet

Nedkørsel til vandet sker gennem en åbning i muren ved siden af kjakudlejningen og indkørslen hen mod hotellet. Der er lagt fliser på de første 2 meter og derefter er der lagt køreplader sat sammen med strips. Længst nede ved vandet kan der ikke ligge plader permanent, da bølgerne vil kaste dem rundt og de kan drive væk. Ved siden af livreddertårnet og Georges kajakudlejning ligger der 2 plader og en sammenrullet ringmåtte, som kan bruges til at få bådene i og op af vandet. Det er vigtigt at de bliver lagt tilbage efter brug hver gang.

 

Bådvogne

Der er udviklet nye bådvogne så et enkelt bådhold skulle kunne håndtere en båd alene.
Der er bådruller på det bagerste af bådvognen. Gjorden skal tages af holderne, så båden kan køre ned og op ved hjælp af bådrullen. Når båden er taget op, skal bagenden løftes og gjorden sættes tilbage på plads. Båden skal hvile i gjorden og ikke på bådrullen.
Her er et link til en video der viser hvordan.

 

Gåtur til Epidavros havn

Hvis man går mod nord langs med stranden næsten helt hen til ”Sunken city” ved en restaurant i et telt, nummer 2 asfalterede vej,kan man gå ind i landet ad en smal asfalteret vej. Man kommer forbi et lille amfiteater. Det er den korteste vej til Epidavros havn.

Fortøjning i Epidavros havn

Man kan enten ro ind langs med sydsiden af havnebugten og lægge båden for anker. Lad være med at gå helt ind i hjørnet – der er meget mudret. Man kan også fortøje på nordsiden ved en kaj.

Ro ikke tæt på fiskefarme

Nord for Nea Epidavros er der fiskefarme, som småbåde ikke må ro tæt på specielt ikke i perioden 1/6-1/10.