Ro-kodex for havkajakker

Ro-kodex for roning i Tolo Roklubs havkajakker

 

Følgende retningslinjer og forholdsregler skal følges i forbindelse med kajak roning i Tolo Roklubs havkajakker og ro farvand.

 

 

Download som PDF

 1. Færdighedskravet til havkajakroere der ønsker at ro havkajak i Tolo Roklub er, at havkajakroeren skal være frigivet havkajakroer i den lokale ro- eller kajakklub hun/han er medlem af i Danmark. Er havkajakroeren frigivet i sin lokale klub eller indehaver af et IPP3/ DGI-Havkajakroer2 eller IPP4 bevis, tildeles havkajakroeren ved indmeldelsen et TPP (Tolo Paddle Pass) og dermed retten til at ro havkajak i Tolo og kan skrive sig ud på rokort.dk. 
  Hvis den lokale roklub, havkajakroeren er medlem af, ikke frigiver havkajakroere, skal hun/han som minimum være indehaver af et IPP2 bevis eller et DGI Havkajakroer 1 bevis for eventuelt at få ret til at ro havkajak i Tolo. Kontakt bestyrelsens havkajak ansvarlige bestyrelsesmedlem (Henrik Lakner).

 2. Der skal ved reservation af havkajak(ker) til en Tolotur oplyses, hvem der er holdleder for hele deltagergruppen.

  1. For gruppen af havkajakroere, skal holdlederen udnævne en turleder. Holdlederen kan godt være turleder.
  2. Turlederen skal sikre, at hvis gruppen af havkajakroere ikke ror samlet, skal der på hver rotur og til hver gruppe udpeges en turleder. Hvis en havkajakroer ror alene, er denne selv turleder.

 3. Enhver rotur skal være registreret på ”rokort.dk” før afgang.

 4. På havkajak roture er følgende udstyr obligatorisk:

  1. Der skal ros med enten svømmevest, selvoppustelig redningsvest eller redningsvest. Der skal ligeledes ros med skørt.
  2. Følgende udstyr skal i klargjort stand medbringes af hver roer i gruppen:
   paddlefloat og slæbetov.
  3. Følgende udstyr skal medbringes i et fornuftigt antal i forhold til gruppens størrelse: Pumpe, reservepagaj, kompas og mobiltelefon indeholder følgende numre:
   Antonis nr.: +30 6972053736, Hotel Romvis nr.: +30 2752059331, holdlederens nr.

 5. Havkajakroning i Tolo skal foregå med respekt for nedenstående risikofaktorer.

  1. Roning med havkajakker for mindre erfarne havkajakroere anbefales at foregå kystnært mellem havnen i Tolo og stranden ud for Drapano. Se kortet herunder!
  2. Ofte stor forskel på vindforholdene formiddag og eftermiddag. Tjek vejrudsigten og snak evt. med Rovagt eller Antonis.
  3. Flere kyststrækninger er lumske i forhold til refleks-/spejlbølger. Disse kyststrækninger er markeret med stiplede røde linjer på kortet herunder.
  4. Flere kyststrækninger har kun få nødhavne og kun med mulighed for hjælp fra vandsiden. Disse kyststrækninger er markeret med stiplede røde linjer på kortet herunder.
  5. Kryds til øer og på tværs af bugter skal foregå med stor respekt for vejrudsigten og faktiske vejrforhold. Afstanden til nærmeste kyst må ikke overstige 2,5 km. jf. DFfR’s langtursreglement.
  6. Det anbefales at ro flere sammen. 

 6. Turlederens rolle

  1. Turlederen har ansvaret for, at gruppen af havkajakroere er bekendt med Havkajak Ro-kodekset, og at gruppen lever op til ånden og indholdet i kodekset, samt at lede turene han/hun deltager i.
  2. Turlederen skal sørge for, at turene gennemføres samlet for den gruppe, der er taget af sted sammen, hvis ikke andet er aftalt. At deltagernes kvalifikationer er i orden til den aftalte tur, samt sikre sig, at materiellet ligeledes er i orden.
  3. Turlederen skal ligeledes sikre sig, at der før og under turen ikke er tvivl om, hvem der er turens leder.
  4. Ovenstående fritager ikke den enkelte havkajakroer for ansvaret, som ”kaptajn” på sin egen båd.

 

God sikker tur på vandet!
Bestyrelsen

Udarbejdet af Kajakudvalget og vedtaget på bestyrelsesmøde 14-09-2019
Revideret og tilpasset ift. ny bådreservationskontrakt af Henrik Lakner 01-02-2020

Kort over ro farvandet omkring Tolo

 

Kort over ro farvandet omkring Tolo

 

 

Nyheder

Aflysning af reservationer og refunderinger pga. coronavirus

Aflysning af reservationer og refunderinger pga. coronavirus

”Vedligeholdet” stod netop og var klar til at tage af sted til Tolo, da Udenrigsministeriet ændrede farve fra gul til or...
16. marts 2020 20:55
Coronavirus og rejser til Grækenland

Coronavirus og rejser til Grækenland

Om mindre end to uger begynder vores forårssæson i Tolo, og ”Vedligeholdet” står for at rejse på fredag den 13. marts. D...
10. marts 2020 13:41
SAS Sportsrejser giver Tolo Roklub medlemmer fordele

SAS Sportsrejser giver Tolo Roklub medlemmer fordele

Hvert år rejser mellem 500 og 600 af vores medlemmer til Tolo, og flyver dermed fra København til Athen T/R. De fleste t...
21. februar 2020 13:02
Generalforsamling 1. marts 2020

Generalforsamling 1. marts 2020

Tolo Roklub har i dag den 5. februar indkaldt per mail til generalforsamling den 1. marts, som finder sted i Roklubben G...
5. februar 2020 21:08
DFfR arrangerer tur til Tolo

DFfR arrangerer tur til Tolo

En af DFfRs (Dansk Forening for Rosport) ferieture i år går til Tolo, så her er chancen for en tur, hvis din roklub ikke...
8. januar 2020 18:40
Se alle nyheder