Rovagt

En rovagt ordning er etableret i Tolo, for at yde service, støtte og vejledning, for vores medlemmer, men også som en aflastning for Antonis på hotellet. Herunder kan du læse om, hvilke opgaver rovagten har, og hvad du kan forvente fra vedkommende.

Her på siden kan du se, hvem der er rovagt, hvornår, og med kontaktmulighed for spørgsmål.

Rovagtens opgaver

• Rovagten er med til at tage imod og byde velkommen på hotellet.
  • Aftale hvornår instruktion i brug af både gives.
  • Aftale hvordan rovagten kontaktes bl.a. på tlf. Evt. kan der laves kort med navn og tlf. på rovagt og Antonis.
  • Rovagten er fysisk tilstede de første dage om morgenen ved bådenes afgang, ved hjemkomst og om aftenen for evt. spørgsmål.
  • Sidste dag vejledes ved rengøring og evt. nedpakning af både.
  • Tjekke vejrudsigt med Antonis (især ved ture til Nafplio og ved ture med overnatning fx til Iria eller Kilada).
  • Hvis det er muligt, skal små skader opstået i ugen afhjælpes.
  • Medlemmerne skal rette sig efter rovagtens anvisninger.

Hvad instruerer rovagten i?

• Information om det opdaterede langtursreglement gældende pr. 1. januar 2021.
    (svømmeprøve på mindst 300 m hvert 3. år). Svømmeprøver arrangeres efter behov hos deltagerne, og der instrueres i hvordan deltagerne selv kan foretage en svømmeprøve sammen med en anden deltager.
  • Betydningen af DFfRs kollektivforsikring for materiel skade og privat ansvarsforsikring for personskade (PAF) for styrmænd og havkajakroere.
  • Brugen af Rokort. Er nogen på holdet fortrolige med Rokort.dk – de kan hjælpe de øvrige med at registrere ture ud og ind. (Kun styrmænd der har langtursstyrmandsret (LS) samt har bekræftet at have en privat ansvarsforsikring (PAF), kan skrives som styrmand i en båd).
  • Fortøjning af både på linen (Tolo-knob eller fortøjning med karabinhage og ring). Linen holdes stram, Bådene bindes til linen ved markering så langt ude som muligt og de tages i rækkefølge. Her er der link til en video af hvordan båden fæstnes til linen: video af hvordan båden fæstnes til linen.
  • Færdsel med bådene langs stranden, og hvilke hensyn, der skal tages ved start og tilbagekomst, især i højsæsonen (tage hensyn til andre turister).
  • Både må ikke trækkes op på stranden.
  • At båden hver dag skal tjekkes for skader. Skader, evt reparation og forbrug af materialer skrives ind på Rokort.dk. Forbrug fra 1. hjælpspose rapporteres til rovagt.
  • Ror, sæder og evt bundbrædder skal altid blive i båden, men tages af og stuves ned ved hjemkomst. Hvad må blive i bådene i løbet af ugen (2 fendere, 2 ankre, svamp, øsekar, bådshage hvis der er plads i lugen)
  • Hvad bringes ud hver dag og tages på land ved hjemkomst. (Værktøjskasse, 1. hjælpspose, kort, flag og vimpel, pylrepuder og redningsveste. Bemærk at oppustelige veste skal bæres på hele turen, mens de andre veste kan ligge i båden.)
  • Før turen tjekkes vejrudsigt (Dmi.dk, yr.no, apps: Sailspot og Windy). Ved ture til Nafplio og ved flerdagesture kontaktes Antonis dagen før gennem rovagt.
  • Hvordan fortøjes både ved landgang under forskellige forhold (fx anker for og bag, eller efter forholdene, bådruller, fendere).
  • Hvor er køreplaner til bus. (Sidder på siden af PC-bord)
  • Instruere i vask og evt optagning af båden sidste dag (kun ror, sæder og evt bundbrædder bliver i båden).
  • På første tur skal roere melde forventet tid for tilbagekomst på sms når de er ca. halvvejs, så de kan hjælpes ind af rovagten.
  • Medlemmer skal vide at bådene tilhører Tolo Roklub og hører hjemme ved Hotel Romvi, Tolo.
  • Bådene ikke må roes efter solnedgang.
  • Generelt om organisering/oprydning og rengøring af materiel i garagen.

Tegning af landgang i Nafplio:

Landgang Nafplio

Interesseret i at være Rovagt?

Har du lyst og tid til at være rovagt i Tolo, så kan du tilmelde dig som interesseret på siden "Aktiviteter". Du skal kunne være i Tolo mindst 14 dage, være langtursstyrmand, have været i Tolo et par gange, og have kendskab til området. Derudover ser bestyrelsen gerne du kan engelsk, og ellers er en serviceminded og hjælpsom person. Udgifter til rejse dækkes med et tilskud på DKK 2.000,- og ophold vil blive dækket.
Du finder Rovagtaftalen under For medlemmer - Dokumenter.