Området

Kort om geografien

Tolo  ligger  på det østlige  Peloponnes  i den indre  del  af den store bugt ”Argolikos  Kolpos” eller  ”Argolic Gulf” på  Engelsk.  Vi  kalder  den  ”Argoli-bugten”.  Den nærmeste  større  by   er  Grækenlands  gamle hovedstad Navplion  (Nafplion),  som også ligger  ud til  Argoli-bugten.  Inde i  landet  er de nærmeste storbyer Argos,  Tripoli og  Korinth.  Ro  området vil  for de fleste  være i Argoli-bugten,  som strækker sig mod syd til  Cap  Melea  og   mod øst til  øen Spetses,  og   for nogen måske  også  videre  mod øst forbi Spetses til øhavet omkring Hydra (Idra) og  derfra mod nord til Korinth. Se kortet herunder.

Generelt om kysten

Argoli Bugt indeholder stort set alle kystformer lige fra den fine, lavvandede sandstrand til de lodrette klipper og forrevne skær. Generelt er bugtens nordlige ende fra Nafplion og rundt til Kieveri den lave og flade kyst, hvilket også præger landskabet. Dog er kysten på østsiden mellem Tolo og Nafplion stejl, kun afbrudt af den lange, skønne Karathona strand. Fra Kiveri begynder klippekysten som vi kender fra f.eks. Sverige med lave klipper ud i vandet, men med bugter og vige ind i mellem, hvor der oftest er mulighed for landgang. Sådanne steder vil der ofte være dybt lige til få meter før stranden, så man skal være forberedt på at hoppe i vandet og vade eller ”svømme” ind med båden og have bådrullerne oppustede og klar til brug. Der er også strækninger med flad sand- eller grus/sten-strand.

Efter Astrousbugten skifter kysten igen karakter over til mere højde på klipperne med mange bugter og vige. Inde i de større af disse er der ofte landgangsmulighed. Jo længere mod syd vi kommer jo mere barsk og øde bliver kysten, men også storslået. Det er ikke sjældent, der er lodrette klipper direkte ned i vandet, som vi kender det fra Norge.